Voor schoonheidsspecialisten

Wil je jouw beautyskills en onderneming naar een hoger plan tillen? Kan het op meerdere fronten wel een boost gebruiken? Ik deel graag mijn ervaring en werkwijze met jou, zonder hierbij jouw eigen aanpak uit het oog te verliezen. Tijdens een sessie geef ik graag feedback en beantwoord ik al je vragen.

Werken áán je bedrijf

Wil je een succesvolle schoonheidssalon met een volle agenda, maar ook de rust kunnen nemen om van een afstand naar je onderneming te kijken en de juiste beslissingen te maken? Als schoonheidsspecialist met een eigen salon, ben je óók ondernemer! Aán je bedrijf werken is dus net zo belangrijk als ín je bedrijf werken. Wat kan beter, wat geeft meer energie en voldoening, hoe houd je het leuk voor je klant en voor jezelf, wat zorgt voor meer (financiële) groei? Het is heel waardevol om hier voor jezelf achter te komen.

Hoe zorg je voor meer (vaste) klanten en een gezond bedrijf? Ik help je met tips en adviezen op basis van mijn ervaring en we gaan ontdekken wat jouw kwaliteiten én valkuilen zijn.

Wil je je onderscheiden in je vak, maar weet je niet goed hoe? Ook hierin deel ik mijn werkwijze met je en maken we inzichtelijk wat bij jou past en hoe je je doelen kunt bereiken.

Herken je dit?

 • Je wil verder groeien met je bedrijf, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken?
 • Je ‘denkt’ voor de klant; hij of zij wil deze behandeling of dat product vast niet afnemen en daardoor loop je omzet mis.
 • Je voelt je soms onzeker over je werk en of klanten wel blij met je zijn.
 • Je omgeving staat niet helemaal achter je plannen en daardoor voel je je soms geremd.
 • Je bent bang dat je niet genoeg kunt verdienen als schoonheidsspecialist.
 • Je weet niet zo goed hoe je nieuwe klanten kunt bereiken en binden.
 • Je voelt je vastgelopen en weet niet hoe je verder moet.
 • Je bent bang om meer geld te vragen voor je behandelingen.
 • Je twijfelt over je eigen werkwijze en vraagt je af hoe dit verbeterd kan worden.

Zou je dit ook willen?

 • Minder onzekerheid ervaren tijdens de behandelingen en in het contact met klanten?
 • Meer en leukere klanten trekken die passen bij jouw concept?
 • Blijven groeien als schoonheidsspecialist en ondernemer?
 • Meer omzet genereren?
 • Enthousiast en blij worden van het vak dat je uitoefent en gemotiveerd raken om er nóg meer uit te halen?
 • Meer vrijheid voelen en controle ervaren over je werk?
 • Jouw vaardigheden in de schoonheidsbranche naar een hoger niveau tillen?

Mijn visie &
werkwijze

Ondernemen is leuk!

Als je eenmaal ontdekt hoe leuk ondernemen kan zijn, wil je niet anders meer! Het is mijn doel om jou dit te laten inzien. Een idee uitwerken tot een mooi succes (met natuurlijk hier en daar een obstakel; dat hoort ook bij het ondernemen) is een tof proces. Maar je moet het wel gaan dóen! Ik geef je graag tips!

In dat toffe proces wil ik je laten zien dat het niet alleen belangrijk is om een goede en bekwame schoonheidsspecialist te zijn, maar dat het minstens zo belangrijk is om online (en offline) goed gevonden te worden, om waarde te bieden en om er ook plezier en energie uit te halen.

Eigen klanten aantrekken

Als ik iets in mijn hoofd heb, ga ik het doen. Eén van de leukste kanten van ondernemen is dat je de vrijheid hebt om alles in te richten en te bepalen zoals je zelf voor ogen hebt. Ik ben enthousiast, positief en word blij als ik mensen de goede richting op kan helpen. Ik sta graag open voor andere ideeën en denkwijzen, zodat we samen doelen kunnen maken die precies passen bij jou en je onderneming. Ook geloof ik erin dat je als schoonheidsspecialist je eigen klanten aantrekt en daarom zie ik niemand als concurrent. Je mag alles aan mij vragen; mijn prijzen, werkwijze, behandeltechnieken en verkoopskills.

Het gaat uiteindelijk om jou en wat jij wil bereiken.

Welke richting wil je op? Wat wil je naar anderen uitstralen? Wat zijn jouw (mooie en minder mooie) eigenschappen en talenten? Wat maakt jouw manier van ondernemen anders dan anders? Wat is jouw visie? Ik kijk ernaar uit je sterke kanten uit te lichten en je een duwtje in de juiste richting te geven!

18+ jaar ervaring

Al meer dan achttien jaar werk ik als schoonheidsspecialist. Ik geniet van het ondernemerschap en het fantastische vak. Al die jaren oefen ik dit vak met heel veel liefde en plezier uit.

Vaste klantenkring

Een groot deel van mijn klantenkring bestaat uit vaste klanten. Zelfs na een verhuizing in 2018 naar een dorp veertig kilometer verderop koos een grote groep mensen ervoor om mee te gaan en dat doen ze nu nog steeds elke vier tot zes weken. Mensen weten mij online en offline altijd goed te vinden, vanuit de directe omgeving, maar ook vanuit andere delen van Nederland.

Open minded

Ik ben na de havo voor een jaar naar Amerika vertrokken. Vele backpack reizen volgden. Het (tijdelijk) onderdompelen in al die verschillende culturen, het leven tussen de locals, het niet-plannen en wel zien wat het leven je brengt; het heeft me gevormd tot wie ik nu ben. De mooie herinneringen, de benarde situaties, de bijzondere ontmoetingen, de wijze lessen; ik neem het allemaal mee en weet: als je doet waar je hart ligt, dan is dat altijd de goede richting. Met die instelling ondernemen, haalt veel druk weg!

Mentor Sessie

Ik wil je graag verder helpen om zoveel mogelijk uit je bedrijf en jezelf te halen, om je onderneming te laten groeien op de manier die bij jou past.

Wat is inbegrepen?
Korte vragenlijst ter voorbereiding
2 uur mentor sessie
To-do lijst na het gesprek
Telefonische terugkoppeling na +/- 2 maanden

Mijn eigen
reis

Van schoonheidsspecialiste op een kamertje bij mijn ouders thuis…

Al tijdens de opleiding startte ik een ‘eigen’ salon. Met de wijsheid en kennis van nu, heb ik een te lange tijd mooie behandelingen gegeven tegen te lage prijzen en niet mijn ‘grenzen’ bewaakt, waardoor ik veel uren in privétijd werkte. Ik wilde geen ‘nee’ verkopen.

Ik heb heel hard gewerkt en veel geïnvesteerd om te bereiken waar ik nu sta. Toch was het zeker fijn geweest als een ervaren schoonheidsspecialist mij destijds had kunnen vertellen hoe ik op een relatief eenvoudige manier had kon professionaliseren.

Na de opleiding tot schoonheidsspecialist heb ik de studie Journalistiek afgerond. Schrijven en fotografie waren andere grote passies. Ik combineerde het werk als schoonheidsspecialist met freelance schrijven. Toch stortte ik me het meest op het werk in mijn schoonheidssalon. Ik vond (en vind) het een geweldig mooi en interessant vak!

Ik heb vele vakinhoudelijke opleidingen en cursussen gevolgd en specialiseerde me in huidverbetering.

…naar denken als ondernemer

Het heeft heel wat jaren geduurd, voordat ik besefte dat ik niet alleen werkte omdat ik het zo leuk vond, maar ook werkte om er goed van te kunnen leven! Trainingen, gesprekken met mijn boekhouder, collega’s en coaches hebben mij doen inzien dat ik in minder tijd en met meer focus en een doel voor ogen, en met een paar kleine aanpassingen meer groei en veel meer voldoening kon realiseren.

In de jaren erna begon ik steeds meer tijd te investeren in het werken áán mijn onderneming. En dat wierp zijn vruchten af. Ik kreeg meer tijd, nog meer plezier en niet onbelangrijk: mijn omzet groeide enorm.

In die periode heb ik mijn andere passie opgepakt, de fotografie. Iets wat ik nooit écht de kans heb gegeven, maar waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik geniet ervan om twee hele verschillende werelden te kunnen combineren, om te doen waar ik écht blij van word, zonder de focus te verliezen. Want het goed willen doen, dat zit in mijn karakter verankerd. Ik word pas echt blij als ik klanten ook blij maak. Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal! En wil je graag helpen en stimuleren om eruit te halen wat er voor jou inzit. Ik zie snel welke punten verbeterd kunnen worden en deel dat met je. Maar ik weet het zeker niet beter! Puur op basis van mijn eigen ervaring wil ik je verder helpen. Ik weet zeker dat je direct aan de slag kan met mijn tips om je bedrijf een boost te kunnen geven!